Kako smo u nekoliko situacija primili upite od klijenata proizvode li se francuska ložišta Invicta u Kini, željeli bismo se očitovati o tom pitanju. Zadnjih godina učestalo primamo informacije o tome kako: naša ložišta nemaju vatrootporno staklo (?) ili mi ugrađujemo samo standardne kamine (iako je 90% kamina koje izrađujemo po mjeri), te druge slične neistine. Pretpostavljamo porijeklo ovih informacija, ali nemamo dokaz kojim bismo mogli pravno riješiti pitanje ovih glasina, pa Vas ovim putem molimo da čudne informacije provjerite s nama u osobnom kontaktu.
  
Ljevaonica željeza Invicta postoji od 1924. godine u francuskom gradu Doncheryju u pokrajini Champagne-Ardenne na sjeveroistoku Francuske, a osim ložišta u toj ljevaonici izrađuju se i peći na drva i pelete, metalni vrtni namještaj, roštilji i emajlirano posuđe. Zanimljiv video s kadrovima iz ljevaonice možete pogledati ovdje.
 
 U svibnju 2011. godine posjetili smo tvrtku Invicta u mjestu Donchery, dočekao nas je osebujni vlasnik tvrtke - gospodin Jean-Pierre Dupire, te smo dogovorili poboljšane uvjete prodaje proizvoda Invicta za hrvatsko tržište i obišli ljevaonicu, skladište, laboratorij za testiranje proizvoda i dizajnerski studio. Prilažemo izbor fotografija s našeg poslovnog putovanja koje potvrđuje naš boravak u ljevaonici Invicta u Francuskoj i također, našu brigu za kvalitetu proizvoda u našoj ponudi.